نوروساینس  برای کوچ ها

نوروساینس برای کوچ ها

TIMEreads مربوط به کتاب های انگلیسی جدید در حوزه ی کوچینگ هست و مطالبی رو مرتبط با کتاب ها در این بخش میذاره تا با  کوچینگ از علوم و دیدگاه های متنوع مثل نوروساینس، فلسفه، کسب و کار و یا  رویکردهای کوچینگ مثل اکت و گشتالت و... آشنا بشیم. با تایم ریدز همراه باشین و نظراتتون و نقدهاتون به کتاب ها و یا پیشنهادات و تجربیاتتون از کتاب هایی که خودتون خوندین با ما به اشتراک بگذارین. TIMEreads  هدفش اینه که به کوچ های فارسی زبان کمک کنه کتاب مورد علاقه  بعدیشون رو پیدا کنن و یا دریچه ای از اطلاعات اون کتاب رو کمک این بلاگ  به دست بیارن.

 

  توی این سری  از TIMEreads میخوایم مقدمه ای  از کتاب نوروساینس برای کوچ ها،  نوشته ی خانم Amy Brann بنیان گذار Synaptic Potential و نویسنده ی کتاب هایی مثل Make Your Brain Work  بپردازیم.

 

 

 

 

در این کتاب، نویسنده با نگاه جالبی به اثر نوروساینس و اهمیت اون برای کوچ ها و اطلاعاتی که باید از نوروساینس بدونن می‌پردازه. نکته ی جذابش هم اینه که از ۲ نگاه کوچینگ و نوروساینس و ارتباط میان اون‌ها صحبت می‌کنه که کار رو برای خوانندگان کوچ راحت می‌کنه. توی این بخش مقدمه ی کتاب رو به طور خلاصه آوردیم.


What is a coach  کوچ چیه؟


enlightened کوچ یه متخصص در تسهیل نوروپلاستیسیته ی خود گردانه (تحت کنترل خود).

"An expert in facilitating self-directed neuroplasticity"enlightened


 می‌دونیم که نوروپلاستیسیته، توانمندی مغز برای تغییره. انسان‌ها هم موجوداتی شگفت انگیزن که پتانسیل‌های بسیار زیادی دارن و کوچ ها افراد با مهارتی هستن که تخصصشون کارکردن با این افراد برای بیرون آوردن بهترین خودشونه.


 کوچ ها به افراد کمک می‌کنن تا از طریق سیم‌کشی مجدد مغزشون تغییرات جدید رو تبدیل به یه نرم کنن. changes become the norm


 قطعاً می‌دونین که مدل‌ها، رویکردها و برنامه‌های بسیار متنوعی برای کوچینگ و آموزش‌هاش در جریانه و درموقعیت های بسیار متنوعی می‌شه از کوچینگ کمک گرفت، مثلا کوچینگ در سازمان، زندگی، حوزه کودک و نوجوان و غیره، بین این همه تنوع، فهمیدن نوروساینس به ساختن و تأیید پایه‌های تمام کارهایی که یه کوچ انجام می‌ده کمک میکنه.  چون از طریق افزایش درکمون از نوروساینس و درک مغز و رفتار به فهم چگونگی کارکرد کوچینگ میرسیم و از طریق این شناخت میتونیم  مهارت‌های کوچینگ رو ارتقا بدیم (در ادامه، این مطلب رو دقیق تر توضیح میدیم).


 نوروساینس چیه ؟

  •  نوروساینس  مطالعه‌ی علمی درباره‌ی سیستم عصبیه.
  •  حوزه نوروساینس و مطالعاتش بسیار گسترده هست و موضوعات مختلفی رو پوشش می‌ده مثل توسعه مغز، آناتومی، چگونگی کاربرد مغز، کاوش علل مشکلاتی که رخ میده،  neurological و.. 
  • به طور کلی  نوروساینس ماهیت بین رشته‌ای داره و به حوزه‌هایی مثل ریاضی، مهندسی، زبان‌شناسی، علم کامپیوتر، شیمی، فلسفه، فیزیک، روان‌شناسی و پزشکی مرتبطه. بین این موارد مختلف مطالبی مثل مباحث زیر برای کوچ ها مناسبه:

enlightened Affective neuroscience 
 بررسی چگونگی رفتار نورون‌ها در رابطه با احساسات.


enlightened Behavioural neuroscience 
 مطالعه پایه‌های زیستی رفتار که چگونه مغز بر رفتار اثر می‌ذاره. 

 

enlightenedCognitive neuroscience 
 نوروساینس شناختی که پایه‌های عصبی رو در عملکردهای شناختی بالاتر higher cognitive functions بررسی می‌کنه.


enlightened Cultural neuroscience 
 مطالعه چگونگی ارتباط میان باورها و ارزش‌ها با ساختارهای عصبی مغز،  ذهن و ژن‌ها.


enlightened Social neuroscience 
 سیستم های زیستی رو وارد فرایند و رفتارهای اجتماعی می‌کنه و هر دو  حوزه به اصلاح و اطلاع‌رسانی همیدگه کمک می‌کنن.

 


 نوروساینس حوزه‌ایه که می‌تونه مسائل مهم مربوط به مغز رو به کوچ ها نشون بده مثل مسائل کلیدی برای کارکردن با مراجعین خود به روش‌های جدید، فهم مسائل پایه‌ای  که با اونا آشنایی داریم. درواقع نوروساینس می‌گه چرا و چگونه کوچینگ فرآیند موثریه. از این طریق  کوچ ها متوجه میشن که به چه چیزهایی در مسیر کاری‌شون بیشتر توجه کنن و یا چه تمریناتی رو کم‌تر انجام بدن. در واقع چون تمرکز نوروساینس روی چگونگی کارکرد مغزه به افرادی که شغل اون‌ها کار کردن با مغز و ذهن دیگرانه  (کوچ ها) کمک زیادی می‌کنه و ارزشمنده.

 


 نوروساینس چه موهبت‌هایی رو به جامعه کوچینگ می‌تونه بده؟ 

  •  روش‌هایی برای خلق بهترین محیط کوچینگ برای مراجعین. 
  •  کمک به فهم این‌که چه چیزهایی ممکنه کار کنه و چه جاهایی بهتر متوقف بشن. بخصوص اگر مدل‌های خاصی رو در کوچینگ با افراد کار می‌کنین. 
  •  فرصت پرسیدن سوالات با کیفیت بالاتر و فهمیدن این‌که چه نوع ابزارهایی می‌تونه بهتر به شما کمک کنه. 
  •  فهم این‌که چگونه به اقدام‌های مطلوب دست پیدا کنین به طور مثال استرس ذهنی منجر به رفتار عادتی میشه بیشتر تا رفتارهای هدف محور. (بنابراین اطلاع از این‌که چه زمانی، چه چیزی و چگونه، روی اهداف هدف محور باید تمرکز کنیم مشخص تر میشه) 
  •  اعتبار: توضیح این‌که در فرآیند و جلسات کوچینگ  براساس ریسرچ و مطالعات چه اتفاقاتی می‌تونه بیفته به اعتبار کوچینگتون کمک بیشتری میکنه.
  •  کوچینگ پتانسیل این رو داره که نه‌تنها به مراجع درون جلسه کمک کنه. بلکه اثر مثبت پروانه‌ای برای اطرافیانش داشته باشه. 
     


مثال برای اعتماد:

می‌دونیم که در رابطه‌ای که اعتماد و حمایتگری در اون جریان داره به آزادسازی اکسی‌توسین کمک می‌کنه که این امر برای هر دو طرف کوچ و مراجع مهمه چون  سطح کورتیزول پایین میاد و بهشون کمک میکنه تا به‌طور دقیق تر و شفاف‌تر گوش کنن.

اگر سطح بالایی از اعتماد در جلسه شکل بگیره که کوچ های حرفه‌ای قادر به هم آفرینی اون هستن، میشه پیش‌بینی کرد که قدرت تفکر فرد مؤثرتر می‌شه. با کمک طراحی محیط بیرونی مناسب برای جلسه کوچینگ  و حذف حواس‌پرتی‌ها میتونین محیط بهتری رو برای پری فرونتال کورتکس (قشر پیش پیشانی مغز و مسئول فعالیت های شناختی پیچیده و تصمیم گیری ...) ایجاد کنین تا به‌طور مؤثرتر تمرکز کنن و در پردازش اطلاعات سطح بالا و تصمیم‌گیری مؤثرتر عمل کنن.

 

 


 وقتی نوروساینس رو یاد میگریم به این سوال موثر می رسیم که چه چیزهایی روی رفتار اثر می‌گذاره؟ چه چیزهایی با شکل‌گیری رفتار و انگیزه مرتبطه؟ با درک و فهم مناسب از موارد مؤثر بر تصمیم‌گیری، قدرت تفکر و.. میتونیم به خلق سوالات بهتر و جلسات کوچینگ موثرتری دست پیدا کنیم و چالش های جلسات کوچینگ مانند موارد زیر را بهتر همراهی کنیم.

  •  مقاومت‌های درونی 
  • شکاف میان سطح دانش تلنبار شده و شایستگی
  •  کشف شایستگی هایی که از آن آگاه نیستیم 
  • و..

 

سخن پایانی
  نوروساینس در کوچینگ شامل یادگیری کوتاه مدت و بلند مدته. یعنی یادگیری ابزارهایی که میتونین سریعا در جلسات استفاده کنین و همچنین یادگیری مواردی که طول میکشن اما بعد از یاد گرفتن حسابی سطحتون رو ارتقا میدن و دلچسبن. البته مراقب یادگیری های سطحی که در اینترنت یا فضاهای مختلف می بینین باشین. چون برای حوزه های به روز علمی، محتواهای فست فودی و زرد سریعا و به میزان زیاد تولید میشه.

 

نظر شما در این باره چیه؟

 

نویسنده: نازنین شیرازی از تیم تایم کوچ

 

 

سایر مقالات پیشنهادی:

enlightenedچهار اصل نوروساینس برای کوچ ها

 

 اگه به دوره های آموزشی آنلاین مرتبط با یادگیری و ارتقا مهارت کوچینگ علاقه داری، یه سر به این دوره ها بزن:


اشتراک گذاری مقاله در
نظرات (0)

    در این قسمت نظر خود را با ما در اشتراک بگذارید